2022 Dekorasyon Trendleri ile Birbirinden Şık Fikirler

2022 Trend Dekorasyon Fikirleri ile Evinize Yeni Bir Soluk Katın

Evimiz; güvenli alanımız, birçoğumuzun huzuru bulduğu saklı cennet…

Peki onu istediğiniz gibi, hesaplı ve küçük dokunuşlarla baştan yaratabileceğinizi söylesek? Hadi gelin 2022 dekorasyon trendlerinin de yavaş yavaş şekillendiği şu günlerde yeni fikirlere bir göz atalım:

Dekorasyonda Yeni Trend: Botanik Stil Evler

Yeni senenin mottosu doğayla bütünleşmek, bunun için evimize katacağımız yeşil dokunuşlara ihtiyacımız var. Son yıllarda gittikçe popülerleşen bu trend bu yıl da etkisini sürdürecek gibi görünüyor. Yapmanız gerekense çok basit: en sevdiğiniz bitkileri evinize konuk alın! Ayrıca kendi mini ekosisteminizi yaratmak hem sizi daha mutlu hissettirecek hem de evinizin havasını temizleyecek.

Sade Ama Şık Evler

Biliyorsunuz ki artık evlerde daha az eşyaya yer vermek oldukça moda. İnsanlar gereksiz süs materyallerinden tutun da fazla koltuklara kadar her şeyi uzaklaştırıyor. Eşyalar ne kadar azsa ruhumuzun o kadar dinleneceği ileri sürülüyor. Minimalizm olarak da adlandırılan bu süreç bu yıl da evlere hâkim olacak.

Sıcak ve Doğal Tonlar

Doğayı eve getirmenin yeni trend olduğundan bahsetmiştik. Bu nedenle evlerin yeni temaları da toprak tonları, bej rengi, yeşil, kahverengi, beyaz ve griden oluşuyor. Böylece hem gözleriniz renk karmaşalarıyla yorulmuyor hem de evinize sadelik katıyorsunuz. Daha sıcak ve samimi ortamların yeni anahtarı bu renkler olacak gibi görünüyor.

2022 Dekorasyon Trendleri ile Ahşaba Daha Çok Yer Verin

2022 dekorasyon trendleri arasında işlenmemiş hissi veren doğal görünümlü mobilyalar oturma odalarından mutfak tezgahlarına kadar her alanda karşımıza çıkıyor. Oldukça şık bu tasarımlar evinize yeni bir soluk katacak cinsten.

Çok Fonksiyonlu Alanlar ve Eşyalar

Yeni yılda birden fazla amaca yönelen mekanlar ön planda olacak. Örneğin yatak odanızın bir köşesinde oluşturduğunuz, okuma bölümü ya da yemek ve oturma alanlarının birleştirilmesi gibi. Ayrıca multifonksiyonel eşyalar da oldukça revaçta; çalışma masasına dönüşebilen kitaplıklar hem yatak hem koltuk olan mobilyalar…

Mumlar ve Minik Heykeller Ekleyin

Farklı şekillerde ve birbirinden renkli mumlar olmazsa olmazlarımızdan. Minik heykellerle bir araya getirilerek oluşturduğunuz köşeler ise 2022 dekorasyon trendleri evinize müthiş bir hava katacak. Hatta birçok insan bu durumu o kadar seviyor ki kendi mumlarını kendileri tasarlıyorlar.

Özel Çalışma Alanları

Pandeminin hayatımıza girmesiyle beraber birçok insan evden çalışmaya başladı. Bu bir nevi ofislerini evlerine taşımaları demekti. Daha rahat, kullanışlı ve şık görünümlü çalışma alanları bu nedenle son birkaç yıldır evlerimizin bir parçası oldu. Oldukça konforlu çalışma sandalyeleri, büyük masalar, mini dekoratif eşyalar, renkli kitaplıklarsa bu trendin vazgeçilmezleri. Kendinize oldukça rahat bir mekân oluştururken şıklığından da ödün vermemeniz mümkün.

Geri Dönüştürülmüş ve Sürdürülebilir Mobilyalar

Son yılların şüphesiz en önemli akımlarından biri geri dönüşüm ve sürdürülebilirlik. Doğayla bağımızı güçlendirmek ve eski mobilyalarımızı yeniden değerlendirmek hem oldukça hesaplı hem de kolay. Paletlerden yapılan yataklar ve yatak başlıkları, tekrar boyanan komodinler, koltuk kılıflarının değiştirilerek yeni koltuklara dönüşmesi ve daha birçok örnek sayılabilir. Hem yararlı olmak hem de dönüştürmek isteyenlerin hoşuna gidecek cinsten.

Konfeksiyon Askılarıyla Giyinme Alanlarında 2022 Dekorasyon Trendleri

Bir süredir giyinme alanlarına eklenen konfeksiyon askıları oldukça şık ve mekândan tasarruf etmeyi sağlıyor bu nedenle 2022 dekorasyon trendlerinde de önemli bir yere sahip. Siz de hem vintage bir soluk arıyor hem de giyinme odanızı düzenlemek istiyorsanız tam size göre bir seçenek!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir